Turkia: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Turkia

Turkia on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 8 000:s suomalainen on Turkia.

Turkioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 622 max

v. 2014 700

v. 2015 695

v. 2016 693

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Turkia on noin sijalla 1 300.

Turkia on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Turkia ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1922

Turkioita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 39 Turkian asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Turkioiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Sippola (13 vainajaa), Joutseno (7) sekä Helsinki (6). Lähes kaikki asuivat Etelä-Suomessa ja Etelä-Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Turkia, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 24.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1908–1935
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2002

Sana Turkia tai Turkian esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Turkia

Turkia (paikannimi)Katuosoitteissa

Turkia on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Turkia jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Turkia esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Turkian Haukjärvi, Turkiantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Turkia-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Turkiat ulkomailla

Ruotsissa Turkia oli 24 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Туркиа tarkoittaa nimeä Turkia. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Turkka Turkia.

Samankaltaisia nimiä kuin Turkia

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: turkia.eu, turkia.fi, turkia.net, turkia.com, turkia.info, turkia.name, turkia.org, turkiat.com, turkiat.eu, turkiat.fi, turkiat.info, turkiat.name, turkiat.net, turkiat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Turkia i Finland. Surname Turkia in Finland.

©Tuomas Salste