Turkka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Turkka

Turkka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Turkkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 208 max

v. 2014 269

v. 2015 273

v. 2016 274

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Turkka on noin sijalla 2 900.

Turkka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Turkka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1889-1918

Turkkia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Turkan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Turkka, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1953–1997
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Turkka, Turkan tai Turkat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Turkka

Turkka (paikannimi)Katuosoitteissa

Turkka on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Turkka jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Turkka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Turkanrinne, Turkantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Turkka-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Turkka

Turkka on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Turkka oli yhtenä etunimenä 474 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 6 000:s mies oli etunimeltään Turkka. Juuri etunimenä Turkka onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 274 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (408 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (66).

Turkat ulkomailla

Ruotsissa Turkka oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Туркка tarkoittaa nimeä Turkka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Turca on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Turkka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ture Turkka.

Samankaltaisia nimiä kuin Turkka

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: turkat.com, turkat.net, turkka.com, turkka.eu, turkka.net, turkat.eu, turkat.fi, turkat.info, turkat.name, turkat.org, turkka.fi, turkka.info, turkka.name, turkka.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Turkka i Finland. Surname Turkka in Finland.

©Tuomas Salste