Turkulainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Turkulainen

Turkulainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Turkulaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 263 max

v. 1985 261

v. 1998 269

v. 2014 283

v. 2015 280

v. 2016 279

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Turkulainen on noin sijalla 2 800.

Verrattuna muihin sukunimiin Turkulainen on melko pitkä nimi.

Sanan turkulainen merkitys on 'Turusta tullut; Turun (luterilaisen) kirkon alainen, ei ortodoksi'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Turkulainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Turkulainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Turkulaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 34 Turkulaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Turkulaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Saari (5 vainajaa), Jaakkima (4) sekä Parikkala (4). Valtaosa asui Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Turkulainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1925–1936
Lakanneet yritykset
perust. 1958–2000

Sana Turkulainen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Turkulainen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Turkulainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Turkulaisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Turkulaiset ulkomailla

Ruotsissa Turkulainen oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Туркулайнен tarkoittaa nimeä Turkulainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Turgulain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Turkulainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Turkka Turkulainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Turkulainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: turkulainen.com, turkulainen.fi, turkulainen.net, turkulaiset.fi, turkulainen.eu, turkulainen.info, turkulainen.name, turkulainen.org, turkulaiset.com, turkulaiset.eu, turkulaiset.info, turkulaiset.name, turkulaiset.net, turkulaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Turkulainen i Finland. Surname Turkulainen in Finland.

©Tuomas Salste