Tuuli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tuuli

Tuuli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Tuulten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 168 max

v. 1985 170

v. 2014 210

v. 2015 211

v. 2016 211

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tuuli on noin sijalla 3 700.

Tuuli on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tuuli ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tuuli on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Tuuli on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tuuli ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 14 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tuulia on 211.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Tuulia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Tuulen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1923–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2003

Sana Tuuli, Tuulen tai Tuulet esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tuuli

Tuuli (paikannimi)Katuosoitteissa

Tuuli on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tuuli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tuuli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tuulenkatu, Tuulenkuja, Tuulenpolku, Tuulentie, Tuuliharju, Tuulikatu, Tuulikierto, Tuulikuja, Tuulipolku, Tuulirinne, Tuulisvägen, Tuulitaival, Tuulitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tuuli-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Tuuli

Tuuli on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Tuuli oli yhtenä etunimenä 6 308 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 430:s nainen oli etunimeltään Tuuli. Juuri etunimenä Tuuli onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 211 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Туули tarkoittaa nimeä Tuuli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tulj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tuuli olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tuulia Tuuli tai Tuulo Tuuli.

Samankaltaisia nimiä kuin Tuuli

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tuuli i Finland. Surname Tuuli in Finland.

©Tuomas Salste