Tuuliainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tuuliainen

Tuuliainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Tuuliaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 228 max

v. 2014 233

v. 2015 233

v. 2016 233

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tuuliainen on noin sijalla 3 300.

Tuuliainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tuuliainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Tuuliaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Tuuliaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tuuliaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lemi (10 vainajaa), Salla (4) sekä Lappeenranta (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tuuliainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1925–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1957–1999

Sana Tuuliainen tai Tuuliaisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tuuliainen

Tuuliainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Tuuliainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tuuliainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tuuliainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tuuliaisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tuuliainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tuuliaiset ulkomailla

Ruotsissa Tuuliainen oli 44 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Туулиайнен tarkoittaa nimeä Tuuliainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tuliain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tuuliainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tuulia Tuuliainen tai Tuulo Tuuliainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Tuuliainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tuuliainen.com, tuuliainen.eu, tuuliainen.fi, tuuliainen.info, tuuliainen.name, tuuliainen.net, tuuliainen.org, tuuliaiset.com, tuuliaiset.eu, tuuliaiset.fi, tuuliaiset.info, tuuliaiset.name, tuuliaiset.net, tuuliaiset.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tuuliainen i Finland. Surname Tuuliainen in Finland.

©Tuomas Salste