Tuuliniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tuuliniemi

Tuuliniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Tuuliniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2016 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tuuliniemi on noin sijalla 13 000.

Tuuliniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tuuliniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tuuliniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Tuuliniemi

Tuuliniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Tuuliniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 26 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tuuliniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tuuliniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tuuliniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tuuliniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Туулиниеми ("Tuulinijemi") tarkoittaa nimeä Tuuliniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tuliniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tuuliniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tuuli Tuuliniemi tai Tuulo Tuuliniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Tuuliniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tuuliniemi i Finland. Surname Tuuliniemi in Finland.

©Tuomas Salste