Tuurinmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tuurinmäki

Tuurinmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Tuurinmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 33

v. 2017 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tuurinmäki on noin sijalla 15 000.

Tuurinmäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Tuurinmäki

Tuurinmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Tuurinmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tuurinmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tuurinmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tuurinmäentie, Tuurinmäki, Vanha Tuurinmäentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тууринмяки ("Tuurinmjaki") tarkoittaa nimeä Tuurinmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Turinmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tuurinmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Tuurinmaki tai Tuurinmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tuure Tuurinmäki tai Tuua Tuurinmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Tuurinmäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tuurinmäki, Finland.

©Tuomas Salste