Tuuva: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tuuva

Tuuva on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Tuuva-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 100 max

v. 2014 122

v. 2015 118

v. 2016 121

v. 2017 120

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tuuva on noin sijalla 5 800.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1919

Tuuva-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 17 Tuuvan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tuuva, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Tuuva

Tuuva (paikannimi)Katuosoitteissa

Tuuva on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tuuva jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tuuva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tuuvantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Tuuva

Tuuva on myös naisen etunimi. Vuonna 2017 Tuuva oli yhtenä etunimenä 15 naisella. Sukunimenä Tuuva on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 120 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä. Toisena tai kolmantena etunimenä sitä ei käytetä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Туува tarkoittaa nimeä Tuuva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tufwa on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tuuva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tuuve Tuuva tai Tuure Tuuva.

Samankaltaisia nimiä kuin Tuuva

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tuuva, Finland.

©Tuomas Salste