Tylli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tylli

Tylli on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Tyllien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 175 max

v. 2014 170

v. 2015 169

v. 2016 169

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tylli on noin sijalla 4 400.

Tylli on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tylli ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tylli on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Tylli on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tylli ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 23 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tyllejä on 169.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Tyllejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Tyllin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1973

Sana Tylli tai Tyllin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tylli

Tylli (paikannimi)Katuosoitteissa

Tylli on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tylli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tylli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tylligränden, Tyllikatu, Tyllikuja, Tyllinkatu, Tyllinkuja, Tyllinpolku, Tyllintaival, Tyllintie, Tyllistigen, Tyllitie, Tyllivägen, Vanha Tyllintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tylli-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тюлли ("Tjulli") tarkoittaa nimeä Tylli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tÿllj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tylli olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tyler Tylli.

Samankaltaisia nimiä kuin Tylli

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tylli.com, tylli.net, tylli.eu, tylli.fi, tylli.info, tylli.name, tylli.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tylli i Finland. Surname Tylli in Finland.

©Tuomas Salste