Tynkkinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tynkkinen

Tynkkinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Tynkkisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 27 max

v. 2015 26

v. 2016 27

v. 2017 27

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tynkkinen on noin sijalla 18 000.

Tynkkinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tynkkinen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Tynkkinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tynkkinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 13 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tynkkisiä on 27.

Paikannimi Tynkkinen

Tynkkinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Tynkkinen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tynkkinen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tynkkinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tynkkisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tynkkiset ulkomailla

Ruotsissa Tynkkinen oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тюнккинен ("Tjunkkinen") tarkoittaa nimeä Tynkkinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tÿnkin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tynkkinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Tynkkinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tynkkinen, Finland.

©Tuomas Salste