Tynkkinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tynkkinen

Tynkkinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Tynkkisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 27 max

v. 2015 26

v. 2016 27

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tynkkinen on noin sijalla 18 000.

Tynkkinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tynkkinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tynkkinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tynkkinen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Tynkkinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tynkkinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 13 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tynkkisiä on 27.

Paikannimi Tynkkinen

Tynkkinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Tynkkinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tynkkinen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tynkkinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tynkkisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tynkkinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tynkkiset ulkomailla

Ruotsissa Tynkkinen oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тюнккинен ("Tjunkkinen") tarkoittaa nimeä Tynkkinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tÿnkin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tynkkinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Tynkkinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tynkkinen i Finland. Surname Tynkkinen in Finland.

©Tuomas Salste