Tynkky: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tynkky

Tynkky on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Tynkky-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 43 max

v. 2014 50

v. 2015 51

v. 2016 53

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tynkky on noin sijalla 11 000.

Tynkky-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tynkky on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tynkky ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Tynkky

Tynkky (paikannimi)

Tynkky on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tynkky jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Tynkky-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тюнккю ("Tjunkkju") tarkoittaa nimeä Tynkky. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tÿnkÿ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tynkky olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Tynkky

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tynkky i Finland. Surname Tynkky in Finland.

©Tuomas Salste