Tyvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tyvi

Tyvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Tyvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2016 42

v. 2017 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tyvi on noin sijalla 13 000.

Tyvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Tyvi on lyhyt nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1924
Yritykset
perust. 1982–2015

Sana Tyvi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Tyvi

Tyvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Tyvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tyvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tyvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tyvenpolku, Tyvikatu, Tyvikuja, Tyvipolku, Tyviraitti, Tyvitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tyvet ulkomailla

Ruotsissa Tyvi oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тюви ("Tjuvi") tarkoittaa nimeä Tyvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tÿfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tyvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Tyvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tyvi, Finland.

©Tuomas Salste