Tyynysniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tyynysniemi

Tyynysniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Tyynysniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 27 max

v. 2015 32

v. 2016 32

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tyynysniemi on noin sijalla 16 000.

Tyynysniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Tyynysniemi on melko pitkä nimi.

Tyynysniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tyynysniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Tyynysniemi

Tyynysniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Tyynysniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tyynysniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tyynysniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tyynysniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tyynysniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тюунюсниеми ("Tjuunjusnijemi") tarkoittaa nimeä Tyynysniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tÿnÿsniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tyynysniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tyyne Tyynysniemi tai Tyyko Tyynysniemi.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tyynysniemi i Finland. Surname Tyynysniemi in Finland.

©Tuomas Salste