Uhre: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Uhre

Uhre on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Uhreiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 83

v. 2015 81

v. 2016 81

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Uhre on noin sijalla 7 800.

Uhre-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Uhre on lyhyt nimi.

Uhre on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Uhre ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1988–1996
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Uhre esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Uhreet ulkomailla

Ruotsissa Uhre oli 68 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Uhre oli 94 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Uhre on ollut 269 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

816826994
Uhreet Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ухре tarkoittaa nimeä Uhre. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Vchre on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Uhre olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Uhre i Finland. Surname Uhre in Finland.

©Tuomas Salste