Uitto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Uitto

Uitto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Uitto.

Uittojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 807 max

v. 2014 784

v. 2015 793

v. 2016 785

v. 2017 779

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Uitto on noin sijalla 1 100.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Uittoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 83 Uiton asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Uittojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (7 henkeä), Ilmajoki (6), Peräseinäjoki (5) sekä Haukipudas (5). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Uudellamaalla.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Uitto, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 47.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1908–1941
Yritykset
perust. –2015

Sana Uitto esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Uitto

Uitto (paikannimi)Uitto (karttanimi)

Uitto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 80 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi; painanne; pelto/niitty; saari; suo; talo; vesialue sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Uitto esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto, rakennettu kohde sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Uitto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Uitto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Uitonkuja, Uitonmutka, Uitonrinne, Uitontie, Uittokuja, Uittolenkki, Uittoraitti, Uittotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Uitot ulkomailla

Ruotsissa Uitto oli 48 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Уйтто tarkoittaa nimeä Uitto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Vittå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Uitto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Uitto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Uitto, Finland.

©Tuomas Salste