Ukkola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ukkola

Ukkola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 6 000:s suomalainen on Ukkola.

Ukkoloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 852 max

v. 2014 866

v. 2015 869

v. 2016 868

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ukkola on noin sijalla 1 000.

Ukkola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ukkola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ukkola on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ukkola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ukkola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 98 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ukkoloita on 868.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1932

Ukkoloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 71 Ukkolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ukkoloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Sippola (15 vainajaa), Haukipudas (6) sekä Muhos (5). Valtaosa asui Pohjois-Pohjanmaalla ja Etelä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ukkola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 49.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1910–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1999

Sana Ukkola tai Ukkolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ukkola

Ukkola (paikannimi)Katuosoitteissa

Ukkola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 73 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ukkola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ukkola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ukkola, Ukkolabågen, Ukkolankaari, Ukkolankatu, Ukkolankuja, Ukkolanraitti, Ukkolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ukkola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ukkolat ulkomailla

Ruotsissa Ukkola oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 8 henkeä, joiden sukunimi oli UKKOLA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Уккола tarkoittaa nimeä Ukkola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Vckola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ukkola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ukko Ukkola.

Samankaltaisia nimiä kuin Ukkola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ukkola.com, ukkola.eu, ukkola.fi, ukkola.info, ukkola.net, ukkola.name, ukkola.org, ukkolat.com, ukkolat.eu, ukkolat.fi, ukkolat.info, ukkolat.name, ukkolat.net, ukkolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ukkola i Finland. Surname Ukkola in Finland.

©Tuomas Salste