Ukonmurto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ukonmurto

Ukonmurto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ukonmurto-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 35 max

v. 2015 34

v. 2016 32

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ukonmurto on noin sijalla 16 000.

Ukonmurto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ukonmurto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ukonmurto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Ukonmurto

Ukonmurto (paikannimi)Katuosoitteissa

Ukonmurto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ukonmurto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ukonmurto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ukonmurrontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ukonmurto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Уконмурто tarkoittaa nimeä Ukonmurto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Vconmurtå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ukonmurto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ukonmurto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ukonmurto i Finland. Surname Ukonmurto in Finland.

©Tuomas Salste