Ukonsaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ukonsaari

Ukonsaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ukonsaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 17 max

v. 2015 26

v. 2016 26

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ukonsaari on noin sijalla 18 000.

Ukonsaari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ukonsaari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ukonsaari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Ukonsaari

Ukonsaari (paikannimi)Katuosoitteissa

Ukonsaari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 68 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, niemi, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ukonsaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ukonsaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pankajärven Ukonsaari, Suininkijärven Ukonsaari, Ukonsaarentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ukonsaari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ukonsaaret ulkomailla

Ruotsissa Ukonsaari oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Уконсаари tarkoittaa nimeä Ukonsaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Vconsarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ukonsaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ukonsaari i Finland. Surname Ukonsaari in Finland.

©Tuomas Salste