Ulkoniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ulkoniemi

Ulkoniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ulkoniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 28 max

v. 2015 25

v. 2016 24

v. 2017 24

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ulkoniemi on noin sijalla 19 000.

Ulkoniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Ulkoniemi

Ulkoniemi (paikannimi)

Ulkoniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on matalikko, metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ulkoniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Улкониеми ("Ulkonijemi") tarkoittaa nimeä Ulkoniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Vlgoniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ulkoniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ulkoniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ulkoniemi, Finland.

©Tuomas Salste