Urho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Urho

Urho on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Urhojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 136 max

v. 1985 118

v. 2014 121

v. 2015 120

v. 2016 120

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Urho on noin sijalla 5 800.

Verrattuna muihin sukunimiin Urho on lyhyt nimi.

Urho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Urho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1915

Urhoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 22 Urhon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Urho, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1902–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2001

Sana Urho tai Urhon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Urho

Urho (paikannimi)Katuosoitteissa

Urho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Urho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Urho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Urho Kekkonens gata, Urho Kekkosen katu, Urho Kekkosen tie, Urho Kulovaaran katu, Urho Kulovaaras gata, Urhojentie, Urhonkatu, Urhonkuja, Urhonpolku, Urhontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Urho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Urho

Urho on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Urho oli yhtenä etunimenä 4 730 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 600:s mies oli etunimeltään Urho. Juuri etunimenä Urho onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 120 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Урхо tarkoittaa nimeä Urho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Vrhå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Urho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Urho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: urho.com, urho.eu, urho.fi, urho.info, urho.net, urho.org, urho.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Urho i Finland. Surname Urho in Finland.

©Tuomas Salste