Urmas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Urmas

Urmas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Urmaksien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 67

v. 2015 67

v. 2016 65

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Urmas on noin sijalla 9 300.

Urmas-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Urmas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Urmas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1949

Urmaksia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Urmaksen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1949 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1959–2002
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Urmas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Urmas osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Urmas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Urmaksenkuja, Urmasrinne. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Urmas

Urmas on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Urmas oli yhtenä etunimenä 410 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 7 000:s mies oli etunimeltään Urmas. Juuri etunimenä Urmas onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 65 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (320 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (90).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Урмас tarkoittaa nimeä Urmas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Urmo Urmas.

Samankaltaisia nimiä kuin Urmas

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Urmas i Finland. Surname Urmas in Finland.

©Tuomas Salste