Urpanen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Urpanen

Urpanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Urpasten määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 78 max

v. 2014 50

v. 2015 48

v. 2016 48

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Urpanen on noin sijalla 12 000.

Urpanen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Urpanen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Urpanen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Urpasia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Urpasen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1932
Lakanneet yritykset
perust. 1970

Sana Urpanen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Urpanen

Urpanen (paikannimi)Katuosoitteissa

Urpanen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Urpanen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Urpanen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Urpasenkuja, Urpasentie, Urpastentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Urpanen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Урпанен tarkoittaa nimeä Urpanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Vrpain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Urpanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Urpo Urpanen tai Urpu Urpanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Urpanen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: urpanen.com, urpanen.eu, urpanen.fi, urpanen.info, urpanen.name, urpanen.net, urpanen.org, urpaset.com, urpaset.eu, urpaset.fi, urpaset.info, urpaset.name, urpaset.net, urpaset.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Urpanen i Finland. Surname Urpanen in Finland.

©Tuomas Salste