Urpo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Urpo

Urpo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Urpo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 93 max

v. 2014 84

v. 2015 84

v. 2016 84

v. 2017 84

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Urpo on noin sijalla 7 600.

Urpo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Urpo on lyhyt nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1925–1941
Yritykset
perust. –2016

Sana Urpo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Urpo

Urpo (paikannimi)Katuosoitteissa

Urpo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Urpo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Urpo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Urpovägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Urpo

Urpo on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Urpo oli yhtenä etunimenä 2 632 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 100:s mies oli etunimeltään Urpo. Juuri etunimenä Urpo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 84 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (2 169 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (463).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Урпо tarkoittaa nimeä Urpo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Vrpå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Urpo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Urpu Urpo.

Samankaltaisia nimiä kuin Urpo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Urpo, Finland.

©Tuomas Salste