Urpo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Urpo

Urpo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Urpo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 93 max

v. 2014 84

v. 2015 84

v. 2016 84

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Urpo on noin sijalla 7 600.

Urpo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Urpo on lyhyt nimi.

Urpo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Urpo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1925–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2002

Sana Urpo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Urpo

Urpo (paikannimi)Katuosoitteissa

Urpo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Urpo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Urpo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Urpovägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Urpo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Urpo

Urpo on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Urpo oli yhtenä etunimenä 2 739 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 000:s mies oli etunimeltään Urpo. Juuri etunimenä Urpo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 84 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (2 256 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (483).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Урпо tarkoittaa nimeä Urpo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Vrpå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Urpo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Urpu Urpo.

Samankaltaisia nimiä kuin Urpo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: urpo.com, urpo.net, urpo.eu, urpo.fi, urpo.info, urpo.name, urpo.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Urpo i Finland. Surname Urpo in Finland.

©Tuomas Salste