Uskali: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Uskali

Uskali on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Uskali-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 111 max

v. 2014 105

v. 2015 105

v. 2016 105

v. 2017 104

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Uskali on noin sijalla 6 500.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Uskali-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Uskali-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1898–1939
Yritykset
perust. 1966–2000

Sana Uskali esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Uskali

Uskali (paikannimi)Uskali (karttanimi)

Uskali on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Uskali esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Uskali jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Uskali esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Uskali. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Uskali

Uskali on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Uskali oli yhtenä etunimenä 11 miehellä. Sukunimenä Uskali on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 104 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on käytössä miesten 2. tai 3. etunimenä. Ensimmäisenä etunimenä sitä ei käytetä.

Uskali-suku ulkomailla

Ruotsissa Uskali oli 27 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ускали tarkoittaa nimeä Uskali. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Vscalj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Uskali olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Usko Uskali.

Samankaltaisia nimiä kuin Uskali

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Uskali, Finland.

©Tuomas Salste