Uusi-Hakala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Uusi-Hakala

Uusi-Hakala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Uusi-Hakaloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Uusi-Hakala on noin sijalla 19 000.

Uusi-Hakala-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Uusi-Hakala on melko pitkä nimi.

Uusi-Hakala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Uusi-Hakala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Uusihakala. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Paikannimi Uusi-Hakala

Uusi-Hakala (paikannimi)Katuosoitteissa

Uusi-Hakala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Uusi-Hakala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Uusi-Hakala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Uusi-Hakalankuja. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Uusi-Hakala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ууси-Хакала tarkoittaa nimeä Uusi-Hakala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wsi=Hacala on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Uusi-Hakala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Uusi-Hakala

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Uusi-Hakala i Finland. Surname Uusi-Hakala in Finland.

©Tuomas Salste