Uusi-Kyyny: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Uusi-Kyyny

Uusi-Kyyny on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Uusi-Kyyny-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2016 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Uusi-Kyyny on noin sijalla 14 000.

Uusi-Kyyny-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Uusi-Kyyny on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Uusi-Kyyny ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ууси-Кюуню ("Uusi-Kjuunju") tarkoittaa nimeä Uusi-Kyyny. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wsi=Kÿnÿ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Uusi-Kyyny olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Uusi-Kyyny

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Uusi-Kyyny i Finland. Surname Uusi-Kyyny in Finland.

©Tuomas Salste