Uusi-Pohjola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Uusi-Pohjola

Uusi-Pohjola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Uusi-Pohjoloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 81

v. 2015 83

v. 2016 85

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Uusi-Pohjola on noin sijalla 7 600.

Uusi-Pohjola-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Uusi-Pohjola on melko pitkä nimi.

Uusi-Pohjola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Uusi-Pohjola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Uusi-Pohjola

Uusi-Pohjola (paikannimi)Katuosoitteissa

Uusi-Pohjola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Uusi-Pohjola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Uusi-Pohjola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Uusi-Pohjolantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Uusi-Pohjola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ууси-Похьола tarkoittaa nimeä Uusi-Pohjola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wsi=Pochiola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Uusi-Pohjola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Uusi-Pohjola

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Uusi-Pohjola i Finland. Surname Uusi-Pohjola in Finland.

©Tuomas Salste