Uusikari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Uusikari

Uusikari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Uusikarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Uusikari on noin sijalla 18 000.

Uusikari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Uusikari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Uusikari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Uusikari

Uusikari (paikannimi)

Uusikari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on matalikko sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Uusikari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Uusikari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Уусикари tarkoittaa nimeä Uusikari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wsicarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Uusikari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Uusikari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Uusikari i Finland. Surname Uusikari in Finland.

©Tuomas Salste