Vaaherkumpu: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vaaherkumpu

Vaaherkumpu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vaaherkumpujen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vaaherkumpu on noin sijalla 20 000.

Vaaherkumpu-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vaaherkumpu on melko pitkä nimi.

Vaaherkumpu on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vaaherkumpu ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1953–1982

Sana Vaaherkumpu esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Vaaherkumpu

Vaaherkumpu (paikannimi)

Vaaherkumpu on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vaaherkumpu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Vaaherkumpu-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ваахеркумпу tarkoittaa nimeä Vaaherkumpu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wahergumbu on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vaaherkumpu olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vaava Vaaherkumpu.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vaaherkumpu i Finland. Surname Vaaherkumpu in Finland.

©Tuomas Salste