Vaahtera: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vaahtera

Vaahtera on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Vaahteroiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 388 max

v. 1985 379

v. 2014 433

v. 2015 430

v. 2016 432

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vaahtera on noin sijalla 2 000.

Vaahtera on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vaahtera ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Vaahteroita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 53 Vaahteran asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vaahteroiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (7 vainajaa), Maaria (4) sekä Kalvola (4). Valtaosa asui Varsinais- ja Etelä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vaahtera, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 46.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1919–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1950–2000

Sana Vaahtera tai Vaahteran esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vaahtera

Vaahtera (paikannimi)Katuosoitteissa

Vaahtera on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vaahtera jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vaahtera esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vaahterakaari, Vaahterakatu, Vaahterakuja, Vaahterankatu, Vaahterantie, Vaahterapiha, Vaahterapolku, Vaahterarinne, Vaahteratie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vaahtera-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ваахтера tarkoittaa nimeä Vaahtera. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wachtera on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vaahtera olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vaava Vaahtera.

Samankaltaisia nimiä kuin Vaahtera

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vaahtera.com, vaahtera.eu, vaahtera.fi, vaahtera.info, vaahtera.net, vaahtera.org, vaahtera.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vaahtera i Finland. Surname Vaahtera in Finland.

©Tuomas Salste