Vaarala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vaarala

Vaarala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Vaarala.

Vaarala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 605 max

v. 2014 830

v. 2015 833

v. 2016 832

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vaarala on noin sijalla 1 100.

Vaarala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vaarala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vaarala on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Vaarala on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vaarala ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 332 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vaarala-nimisiä on 832.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Vaarala-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 24 Vaaralan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vaarala-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Salla (9 vainajaa), Sodankylä (7) sekä Ranua (6).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vaarala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1937
Lakanneet yritykset
perust. 1954–2002

Sana Vaarala, Vaaralan tai Vaaralat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vaarala

Vaarala (paikannimi)Katuosoitteissa

Vaarala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 127 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vaarala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vaarala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vaarala, Vaaralan Talkootie, Vaaralankuja, Vaaralankulma, Vaaralanpisto, Vaaralanpolku, Vaaralantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vaarala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Vaaralat ulkomailla

Ruotsissa Vaarala oli 67 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Vaarala oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

832676
Vaaralat Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ваарала tarkoittaa nimeä Vaarala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Warala on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vaarala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vaava Vaarala.

Samankaltaisia nimiä kuin Vaarala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vaarala.com, vaarala.eu, vaarala.fi, vaarala.info, vaarala.org, vaarala.name, vaarala.net, vaaralat.com, vaaralat.eu, vaaralat.fi, vaaralat.info, vaaralat.name, vaaralat.net, vaaralat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vaarala i Finland. Surname Vaarala in Finland.

©Tuomas Salste