Väärämäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Väärämäki

Väärämäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Väärämäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 70 max

v. 2014 78

v. 2015 77

v. 2016 78

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Väärämäki on noin sijalla 8 000.

Väärämäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Väärämäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Väärämäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1975

Sana Väärämäki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Väärämäki

Väärämäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Väärämäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 80 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Väärämäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Väärämäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Väärämäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Väärämäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяарямяки ("Vjaarjamjaki") tarkoittaa nimeä Väärämäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Werämäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Väärämäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vaaramaki tai Vaeaeraemaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Väärämäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vaaramaet.com, vaaramaet.eu, vaaramaet.fi, vaaramaet.info, vaaramaet.name, vaaramaet.net, vaaramaet.org, vaaramaki.com, vaaramaki.eu, vaaramaki.fi, vaaramaki.info, vaaramaki.name, vaaramaki.net, vaaramaki.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Väärämäki i Finland. Surname Väärämäki in Finland.

©Tuomas Salste