Vaaraniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vaaraniemi

Vaaraniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Vaaraniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 132 max

v. 2014 187

v. 2015 188

v. 2016 190

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vaaraniemi on noin sijalla 4 000.

Vaaraniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vaaraniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto Waaraniemi. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vaaraniemi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vaaraniemi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vaaraniemi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 34 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vaaraniemiä on 190.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1912-1925

Vaaraniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 13 Vaaraniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vaaraniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1942
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2000

Sana Vaaraniemi tai Vaaraniemen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vaaraniemi

Vaaraniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Vaaraniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, niemi, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vaaraniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vaaraniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vaaraniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vaaraniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Vaaraniemet ulkomailla

Ruotsissa Vaaraniemi oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ваараниеми ("Vaaranijemi") tarkoittaa nimeä Vaaraniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Waraniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vaaraniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vaava Vaaraniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Vaaraniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vaaraniemi.com, vaaraniemi.eu, vaaraniemi.fi, vaaraniemi.name, vaaraniemi.net, vaaraniemi.org, vaaraniemet.com, vaaraniemet.eu, vaaraniemet.fi, vaaraniemet.info, vaaraniemet.name, vaaraniemet.net, vaaraniemet.org, vaaraniemi.info. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vaaraniemi i Finland. Surname Vaaraniemi in Finland.

©Tuomas Salste