Vaarna: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vaarna

Vaarna on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vaarnojen määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 105 max

v. 2014 53

v. 2015 49

v. 2016 49

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vaarna on noin sijalla 11 000.

Vaarna-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vaarna on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vaarna ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto Waarna. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1906–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Vaarna esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Vaarna osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Vaarna esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vaarna, Vaarnakuja, Vaarnantie, Vaarnapolku, Vaarnatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ваарна tarkoittaa nimeä Vaarna. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Warna on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vaarna olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vaava Vaarna.

Samankaltaisia nimiä kuin Vaarna

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vaarna.fi, vaarna.com, vaarna.eu, vaarna.info, vaarna.name, vaarna.net, vaarna.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vaarna i Finland. Surname Vaarna in Finland.

©Tuomas Salste