Vaattovaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vaattovaara

Vaattovaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Vaattovaarojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 277 max

v. 2014 371

v. 2015 370

v. 2016 376

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vaattovaara on noin sijalla 2 200.

Verrattuna muihin sukunimiin Vaattovaara on melko pitkä nimi.

Vaattovaara on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vaattovaara ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vaattovaara on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vaattovaara on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vaattovaara ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 123 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vaattovaaroja on 376.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Vaattovaaroja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Vaattovaaran asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vaattovaara, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 7.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1950–2002
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Vaattovaara tai Vaattovaaran esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vaattovaara

Vaattovaara (paikannimi)

Vaattovaara on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vaattovaara jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Vaattovaara-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Vaattovaarat ulkomailla

Ruotsissa Vaattovaara oli 63 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вааттоваара tarkoittaa nimeä Vaattovaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wattofwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vaattovaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vaava Vaattovaara.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vaattovaara.com, vaattovaara.eu, vaattovaara.fi, vaattovaara.info, vaattovaara.name, vaattovaara.net, vaattovaara.org, vaattovaarat.com, vaattovaarat.eu, vaattovaarat.fi, vaattovaarat.info, vaattovaarat.name, vaattovaarat.net, vaattovaarat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vaattovaara i Finland. Surname Vaattovaara in Finland.

©Tuomas Salste