Väärälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Väärälä

Väärälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Väärälä-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 254 max

v. 2014 306

v. 2015 306

v. 2016 308

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Väärälä on noin sijalla 2 600.

Väärälä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Väärälä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Väärälä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Väärälä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Väärälä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 76 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Väärälä-nimisiä on 308.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1889-1934

Väärälä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 21 Väärälän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Väärälä-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ranua (11 vainajaa), Jaala (4) sekä Pudasjärvi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Väärälä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1980–2000
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Väärälä tai Väärälän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Väärälä

Väärälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Väärälä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 17 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Väärälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Väärälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Väärälänkuja, Vääräläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Väärälä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяаряля ("Vjaarjalja") tarkoittaa nimeä Väärälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Werälä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Väärälä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vaarala tai Vaeaeraelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Väärälä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vaarala.com, vaarala.eu, vaarala.fi, vaarala.info, vaarala.org, vaarala.name, vaarala.net, vaaralat.com, vaaralat.eu, vaaralat.fi, vaaralat.info, vaaralat.name, vaaralat.net, vaaralat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Väärälä i Finland. Surname Väärälä in Finland.

©Tuomas Salste