Vääräniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vääräniemi

Vääräniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Vääräniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 165 max

v. 2014 333

v. 2015 337

v. 2016 336

v. 2017 343

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vääräniemi on noin sijalla 2 400.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vääräniemi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vääräniemi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vääräniemi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 102 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vääräniemiä on 343.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1891-1926

Vääräniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Vääräniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vääräniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 7.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Vääräniemi

Vääräniemi (paikannimi)Vääräniemi (karttanimi)

Vääräniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 28 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi, pelto/niitty, saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Vääräniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vääräniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Vääräniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vääräniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяаряниеми ("Vjaarjanijemi") tarkoittaa nimeä Vääräniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Weräniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vääräniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vaaraniemi tai Vaeaeraeniemi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vääräniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vääräniemi, Finland.

©Tuomas Salste