Vähä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vähä

Vähä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Vähien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 218 max

v. 2014 372

v. 2015 376

v. 2016 377

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vähä on noin sijalla 2 200.

Verrattuna muihin sukunimiin Vähä on lyhyt nimi.

Vähä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vähä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vähä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vähä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vähä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 107 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vähiä on 377.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1929

Vähiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 28 Vähän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vähien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (5 vainajaa), Rantsila (5), Liminka (3) sekä Karunki (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vähä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 28.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1905–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Vähä tai Vähän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vähä

Vähä (paikannimi)Katuosoitteissa

Vähä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vähä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vähä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vähä Hämeenkatu, Vähä Kihtiluoto, Vähä Kuivanuorontie, Vähä Kukkarontie, Vähä Kuusikari, Vähä Lamuntie, Vähä Suojärventie, Vähäkatu, Vähäkuja, Vähäkulma, Vähämaantie, Vähäntie, Vähäperä, Vähätie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vähä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Vähät ulkomailla

Ruotsissa Vähä oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяхя ("Vjahja") tarkoittaa nimeä Vähä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Vaha tai Vaehae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vähä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vaha.com, vaha.eu, vaha.fi, vaha.info, vaha.net, vaha.org, vaha.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vähä i Finland. Surname Vähä in Finland.

©Tuomas Salste