Väistö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Väistö

Väistö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 9 000:s suomalainen on Väistö.

Väistöjen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 648 max

v. 2014 627

v. 2015 630

v. 2016 631

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Väistö on noin sijalla 1 400.

Väistö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Väistö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Väistö on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Väistö on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Väistö ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 43 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Väistöjä on 631.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1921

Väistöjä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 56 Väistön asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Väistöjen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kitee (25 vainajaa), Ruskeala (12) sekä Tohmajärvi (6). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Väistö, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 35.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1912
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2000

Sana Väistö tai Väistön esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Väistö

Väistö (paikannimi)

Väistö on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Väistö jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Väistö-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Väistöt ulkomailla

Ruotsissa Väistö oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяйстё ("Vjaistjo") tarkoittaa nimeä Väistö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Vaisto tai Vaeistoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Väiski Väistö.

Samankaltaisia nimiä kuin Väistö

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vaisto.com, vaisto.eu, vaisto.fi, vaisto.net, vaisto.info, vaisto.name, vaisto.org, vaistot.com, vaistot.eu, vaistot.fi, vaistot.info, vaistot.name, vaistot.net, vaistot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Väistö i Finland. Surname Väistö in Finland.

©Tuomas Salste