Värilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Värilä

Värilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Värilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 21 max

v. 2015 28

v. 2016 29

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Värilä on noin sijalla 17 000.

Värilä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Värilä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Värilä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Värilä

Värilä (paikannimi)

Värilä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Värilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Värilä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяриля ("Vjarilja") tarkoittaa nimeä Värilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Werilä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Värilä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Varila tai Vaerilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Värilä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: varila.com, varila.eu, varila.fi, varila.info, varila.name, varila.net, varila.org, varilat.com, varilat.eu, varilat.fi, varilat.info, varilat.name, varilat.net, varilat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Värilä i Finland. Surname Värilä in Finland.

©Tuomas Salste