Vähä-Herttua: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vähä-Herttua

Vähä-Herttua on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vähä-Herttuoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 22 max

v. 2015 36

v. 2016 36

v. 2017 35

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vähä-Herttua on noin sijalla 15 000.

Vähä-Herttua-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vähä-Herttua on melko pitkä nimi.

Paikannimi Vähä-Herttua

Vähä-Herttua (paikannimi)

Vähä-Herttua on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vähä-Herttua jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяхя-Херттуа ("Vjahja-Herttua") tarkoittaa nimeä Vähä-Herttua. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wähä=Hertua on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vähä-Herttua olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vaha-Herttua tai Vaehae-Herttua, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vähä-Herttua

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vähä-Herttua, Finland.

©Tuomas Salste