Vähä-Jaakkola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vähä-Jaakkola

Vähä-Jaakkola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Vähä-Jaakkoloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 49

v. 2016 51

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vähä-Jaakkola on noin sijalla 11 000.

Vähä-Jaakkola-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vähä-Jaakkola on melko pitkä nimi.

Vähä-Jaakkola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vähä-Jaakkola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vähä-Jaakkola on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vähä-Jaakkola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vähä-Jaakkola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 17 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vähä-Jaakkoloita on 51.

Paikannimi Vähä-Jaakkola

Vähä-Jaakkola (paikannimi)Katuosoitteissa

Vähä-Jaakkola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vähä-Jaakkola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vähä-Jaakkola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vähä-Jaakkolantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vähä-Jaakkola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяхя-Яаккола ("Vjahja-Jaakkola") tarkoittaa nimeä Vähä-Jaakkola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wähä=Iackola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vähä-Jaakkola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vaha-Jaakkola tai Vaehae-Jaakkola, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vähä-Jaakkola

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vähä-Jaakkola i Finland. Surname Vähä-Jaakkola in Finland.

©Tuomas Salste