Vähä-Jaakkola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vähä-Jaakkola

Vähä-Jaakkola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Vähä-Jaakkoloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 49

v. 2016 51

v. 2017 52

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vähä-Jaakkola on noin sijalla 11 000.

Vähä-Jaakkola-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vähä-Jaakkola on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vähä-Jaakkola on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vähä-Jaakkola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vähä-Jaakkola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 17 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vähä-Jaakkoloita on 52.

Paikannimi Vähä-Jaakkola

Vähä-Jaakkola (paikannimi)Katuosoitteissa

Vähä-Jaakkola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vähä-Jaakkola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vähä-Jaakkola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vähä-Jaakkolantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяхя-Яаккола ("Vjahja-Jaakkola") tarkoittaa nimeä Vähä-Jaakkola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wähä=Iackola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vähä-Jaakkola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vaha-Jaakkola tai Vaehae-Jaakkola, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vähä-Jaakkola

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vähä-Jaakkola, Finland.

©Tuomas Salste