Vähä-Savo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vähä-Savo

Vähä-Savo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vähä-Savojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 22 max

v. 2015 44

v. 2016 44

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vähä-Savo on noin sijalla 12 000.

Vähä-Savo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vähä-Savo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vähä-Savo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Vähä-Savo

Vähä-Savo (paikannimi)

Vähä-Savo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vähä-Savo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Vähä-Savo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяхя-Саво ("Vjahja-Savo") tarkoittaa nimeä Vähä-Savo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wähä=Safwå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vähä-Savo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vaha-Savo tai Vaehae-Savo, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vähä-Savo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vähä-Savo i Finland. Surname Vähä-Savo in Finland.

©Tuomas Salste