Vähäjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vähäjärvi

Vähäjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vähäjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2016 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vähäjärvi on noin sijalla 13 000.

Vähäjärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vähäjärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vähäjärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Vähäjärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Vähäjärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1985–1989
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Vähäjärvi tai Vähäjärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vähäjärvi

Vähäjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Vähäjärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 169 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, pelto/niitty, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vähäjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vähäjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vähäjärvenkatu, Vähäjärvenpolku, Vähäjärvenrinne, Vähäjärventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vähäjärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяхяярви ("Vjahjajarvi") tarkoittaa nimeä Vähäjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wähäierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vähäjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vahajarvi tai Vaehaejaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vähäjärvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vähäjärvi i Finland. Surname Vähäjärvi in Finland.

©Tuomas Salste