Vähäkainu: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vähäkainu

Vähäkainu on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Vähäkainu-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 135 max

v. 2014 152

v. 2015 156

v. 2016 156

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vähäkainu on noin sijalla 4 700.

Vähäkainu on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vähäkainu ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vähäkainu on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vähäkainu on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vähäkainu ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 32 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vähäkainu-nimisiä on 156.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Vähäkainu-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Vähäkainu-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1961–1986

Sana Vähäkainu esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяхякайну ("Vjahjakainu") tarkoittaa nimeä Vähäkainu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wähäcainu on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vähäkainu olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vahakainu tai Vaehaekainu, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vähäkainu

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vahakainu.com, vahakainu.eu, vahakainu.fi, vahakainu.info, vahakainu.name, vahakainu.net, vahakainu.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vähäkainu i Finland. Surname Vähäkainu in Finland.

©Tuomas Salste