Vähämöttönen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vähämöttönen

Vähämöttönen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vähämöttösten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 36 max

v. 2015 28

v. 2016 29

v. 2017 29

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vähämöttönen on noin sijalla 17 000.

Vähämöttönen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vähämöttönen on melko pitkä nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяхямёттёнен ("Vjahjamjottjonen") tarkoittaa nimeä Vähämöttönen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wähämöttöin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vähämöttönen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vahamottonen tai Vaehaemoettoenen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vähämöttönen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vähämöttönen, Finland.

©Tuomas Salste