Vähäniitty: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vähäniitty

Vähäniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Vähäniittyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 68

v. 2015 69

v. 2016 69

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vähäniitty on noin sijalla 8 900.

Vähäniitty-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vähäniitty on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vähäniitty ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Vähäniitty esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vähäniitty

Vähäniitty (paikannimi)Katuosoitteissa

Vähäniitty on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vähäniitty jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vähäniitty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vähäniitty, Vähäniitynkatu, Vähäniitynkuja, Vähäniityntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vähäniitty-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Vähäniityt ulkomailla

Ruotsissa Vähäniitty oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяхянийттю ("Vjahjanijttju") tarkoittaa nimeä Vähäniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wähänijttÿ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vähäniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vahaniitty tai Vaehaeniitty, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vähäniitty

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vähäniitty i Finland. Surname Vähäniitty in Finland.

©Tuomas Salste