Vähäsantanen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vähäsantanen

Vähäsantanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Vähäsantasten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 66 max

v. 2014 96

v. 2015 95

v. 2016 92

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vähäsantanen on noin sijalla 7 100.

Vähäsantanen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vähäsantanen on melko pitkä nimi.

Vähäsantanen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vähäsantanen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vähäsantanen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vähäsantanen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vähäsantanen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 50 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vähäsantasia on 92.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1966–1983

Sana Vähäsantanen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяхясантанен ("Vjahjasantanen") tarkoittaa nimeä Vähäsantanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wähäsandain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vähäsantanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vahasantanen tai Vaehaesantanen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vähäsantanen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vahasantanen.com, vahasantanen.eu, vahasantanen.fi, vahasantanen.info, vahasantanen.name, vahasantanen.net, vahasantanen.org, vahasantaset.com, vahasantaset.eu, vahasantaset.fi, vahasantaset.info, vahasantaset.name, vahasantaset.net, vahasantaset.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vähäsantanen i Finland. Surname Vähäsantanen in Finland.

©Tuomas Salste