Vähäsarja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vähäsarja

Vähäsarja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Vähäsarjojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 314 max

v. 2014 373

v. 2015 366

v. 2016 370

v. 2017 370

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vähäsarja on noin sijalla 2 200.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1924

Vähäsarjoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 35 Vähäsarjan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vähäsarjojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Nivala (13 henkeä), Ylivieska (4) sekä Rovaniemen maalaiskunta (4). Lähes kaikki asuivat Karjalankannaksella ja Pohjois-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vähäsarja, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 21.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Vähäsarja osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Vähäsarja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vähäsarja. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Vähäsarjat ulkomailla

Ruotsissa Vähäsarja oli 25 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяхясарья ("Vjahjasarja") tarkoittaa nimeä Vähäsarja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wähäsaria on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vähäsarja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vahasarja tai Vaehaesarja, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vähäsarja

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vähäsarja, Finland.

©Tuomas Salste