Vähäsoini: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vähäsoini

Vähäsoini on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Vähäsoini-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 73

v. 2015 78

v. 2016 79

v. 2017 81

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vähäsoini on noin sijalla 7 800.

Vähäsoini-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vähäsoini-nimisten enemmistö on miehiä. Vuonna 2016 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vähäsoini on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vähäsoini on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vähäsoini ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 28 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vähäsoini-nimisiä on 81.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Vähäsoini-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Vähäsoini-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяхясойни ("Vjahjasoini") tarkoittaa nimeä Vähäsoini. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wähäsoinj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vähäsoini olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vahasoini tai Vaehaesoini, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vähäsoini

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vähäsoini, Finland.

©Tuomas Salste